Cursus

Een wade-stof van textiele technieken.

Workshops: Maak een wade.

Wil je ook graag iets moois en persoonlijks maken voor jezelf.
Houd je van textiel en stoffen en ben je een beetje handig? Vind je het leuk om samen in een kleine groep een wade te maken met wat begeleiding van een docent textiel met kennis van de uitvaart? Dan is deze serie workshops misschien wat voor jou.

De cursus bestaat uit 4 workshops van een dag en wordt op 3 locaties in Nederland gegeven, zie hieronder. De eerste dag gaan we ontwerpen, informatie verzamelen over wades en stoffen en kennismaken. Daarna weet je welke stof je nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook een stof meenemen en die als uitgangspunt nemen voor een ontwerp.
Een wade bestaat uit een grote lap stof (foto 1) Een gevorderde cursist kan gebruik maken van een patroon, zoals bij een kimono wade (foto 2) of een cocon wade (foto 3, in wording). Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Ook een beginner kan ik de technieken aanleren die nodig zijn om een eenvoudige wade te maken. Ik zorg ervoor dat jouw plan is afgestemd op je mogelijkheden en ik overzie of het resultaat aan jouw verwachtingen gaat voldoen.

Je kunt je eigen naaimachine meenemen of er één bij mij huren voor €10 per dag. De stof is voor eigen rekening. Ik kan je tips geven voor winkels of ik kan een basisstof in elke kleur katoen of in naturel linnen voor je bestellen voor €20 per meter. We hebben de stof pas nodig na de eerste cursusdag. We maken allemaal een wade die bij de eigen wensen en mogelijkheden past. Je kunt natuurlijk ook een wade maken voor iemand anders, zoals een ouder, dan is het belangrijk om goed af te stemmen met de opdrachtgever. Het is de bedoeling om samen in een kleine groep een warme sfeer te creëren, zodat het fijn is om dit proces te delen. Het aantal deelnemers voor de cursus is ongeveer zes, met vier deelnemers gaat de cursus door.     

De cursus bestaat uit vier workshops op een vaste dag op de volgende locaties;
Amersfoort: Op zaterdag 1 september 2018 begint de nieuwe cursus aan de Dollardstraat 119 in Amersfoort
Deze cursus is 4x om de week op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur op de volgende data
: 1 sept- 15 sept.-29 sept-13 okt.
Tilburg: Bij voldoende deelnemers start in het najaar van 2018 een nieuwe cursus bij fablab013 in Tilburg op woensdag van  11.00 tot 17.00 uur. De data volgen nog, heb je belangstelling neem dan contact met me op.
Appelscha: Bij voldoende deelname start in het najaar een nieuwe cursus bij Olmenes in Appelscha op zaterdag om de week. De data volgen nog, heb je belangstelling neem dan contact met me op.

De bijdrage voor de cursus bedraagt € 395 inclusief btw.

Deelnemers die een tweede cursus willen volgen krijgen €50 korting op het cursusgeld.
Een gemiste lesdag kan worden ingehaald in een andere cursus.
Als je project te groot is om binnen de 4 dagen af te maken, kunt u een extra lesdag kopen voor €100.

Tijdens de workshops ontstaat als vanzelf een beeld van je eigen uitvaart. Door er nu al mee bezig te zijn, kun je in alle rust bekijken en vergelijken wat bij je past. Dat mag maar hoeft natuurlijk niet. Ik kan je helpen met informatie over de mogelijkheden bij een uitvaart. Er zijn weinig wettelijke regels wat veel vrijheid geeft om een eigen plan te maken. Daarbij is zelf doen altijd goedkoper. Als het eenmaal zover is, is het fijn dat uw uitvaartwensen duidelijk zijn.
Bovendien kan stilstaan bij de dood je nieuwe levensenergie geven.

Heb je nog vragen, bel me gerust op nummer: 0644416109

                                                              Een indruk van de cursus in Amersfoort:                    

Een wade in de vorm van een kimono.                                                    

Een wade van handgeweven ikat-stof                                                                          

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.