Kleding

Bij begraven op een Natuurbegraafplaats is het belangrijk om na te denken over de kleding. Natuurbegraafplaatsen adviseren kleding van natuurlijke vezels  want deze vezels zijn biologisch afbreekbaar. Linnen is het meest duurzaam, omdat er nauwelijks chemische middelen worden gebruikt bij de productie van vlas en het verwerken tot linnen.

Atelier Alewijn heeft een eenvoudige handgemaakte lendendoek ontwikkeld voor heren. Op de foto ziet u een een voorbeeld van een lendendoek van lichtblauw linnen. Er is een collectie lendendoeken van linnen en katoen in voorraad. Het is mooi als de stof van de lendendoek ook in de wade gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de cirkel achter de plaats van het hoofd.

Een andere eenvoudige oplossing van de kleding is een fairtrade wit katoenen hemd uit India, voorzien van bamboe knoopjes. Het is heup-lang en heeft lange mouwen. Dit hemd doet denken aan het traditionele doodshemd dat vroeger aan de uitzet werd toegevoegd.             

 


Laatste verzorging

Het is niet bij iedereen bekend dat een overledene bij de laatste verzorging een luier draagt.
Dit incontinentiemateriaal bestaat uit belastende stoffen voor het milieu zoals, bleekmiddelen, oliederivaten, plastic en elastiek. Deze stoffen verteren nauwelijks. Bij opgravingen worden resten hiervan teruggevonden in de aarde. 

Lendendoek laatste verzorging
Deze lendendoek helpt bij een prettige en waardige laatste verzorging van een overledene. De lendendoek van Atelier Alewijn bestaat uit louter biologisch afbreekbare materialen. Het is ontwikkeld om incontinentiemateriaal te vervangen bij begraven op een Natuurbegraafplaats. 

Productomschrijving:
Het broekje bestaat uit zeven lagen. De binnenste laag is gewassen, hydrofiele katoen om vocht door te laten; de buitenste laag is dicht-geweven canvas om vocht tegen te houden. De vijf tussenlagen worden gevormd door een aparte inlegluier met hydrofiele katoen, cellulose, houtsnippers, flanel en canvas. De lendendoek is voorzien van linnen strikbanden die worden geknoopt aan de zijkant, waardoor de omtrek zich aanpast bij het lichaam. Er is nu één maat leverbaar.

 

 

Bestelling:
De prijs van een lendendoek is €125 per stuk, inclusief btw.
De lendendoek wordt desgewenst naar u verzonden.
U kunt bestellen via de mail info@atelieralewijn.nl of telefonisch: 0644416109
Ook voor vragen kunt u me bellen.

                                                                                                    

Nog geen reacties.

Geef een reactie