In mijn jeugd voelde ik me thuis en op school niet verbonden, ik werd een in mezelf gekeerd kind. Dat maakte dat ik door een raampje naar de wereld keek en me vooral bezig hield met wat anderen van mij verwachtten. Pas veel later begreep ik waar mijn grote behoefte om erbij te horen vandaan kwam. Zo speelde ik allerlei rollen in mijn leven, die soms goed pasten en soms helemaal niet. Gelukkig had ik een creatieve geest en bleef ik altijd in beweging. Mijn eerste baan was docent techniek op een LTS in de Jordaan te midden van jongens en mannen. Later werkte ik in het team van ASAL, we hielpen jonge vluchtelingen met onderwijs op maat en allerlei creatieve projecten. Ondanks de grote problematiek gaf het me veel energie.
Bij de start van Atelier Alewijn 5 jaar geleden moest ik mezelf als ondernemer opnieuw profileren. De conventionele uitvaartbranche zat niet te springen om wades en het publiek was niet op de hoogte van wades.
Gelukkig werden in die tijd ook de eerste natuurbegraafplaatsen geopend. Deze natuurlijke manier van begraven sprak me gelijk aan. Juist op deze plekken vind ik nu de mensen die mijn ideeën delen, zoals de vrouwen van natuurbegraafplaats De Utrecht en van natuurbegraafplaats Fryslan. Zij nodigen mij uit om de cursus “Maak je eigen lijkwade” te geven in de omgeving van de natuurbegraafplaats. De eerste locatie is al gevonden in Olmenes bij Appelscha, voor januari 2018. De tweede locatie in Brabant wordt binnenkort duidelijk. Samen geven wij vorm aan de samenleving vanuit nieuwe, of eigenlijk oeroude, waarden zoals: delen, beleven, creativiteit, vertrouwen en verbondenheid met de natuur. Daar kan ik me goed in vinden. Ik ben niet meer slechts een leverancier. De mensen die nu in mijn leven zijn vormen mijn tribe, ik ben thuis. Wat een rijkdom!
Nog geen reacties.