Natuurlijk

De keuze voor de meest natuurlijke uitvaart maak je zelf. Met natuurlijk bedoel ik hier wat voor jou vertrouwd voelt, wat het dichtst bij jouw natuur staat. Voordat ik met Atelier Alewijn begon had ik nooit aandacht besteed aan mijn dood of aan mijn uitvaart. Zoals veel mensen stond ik er gewoon niet bij stil. Ik  wist wel heel goed wat ik niet wilde, maar kende geen alternatieven voor de standaard uitvaart van mijn familie in de aula van een crematorium.
Toen ik 5 jaar geleden in aanraking kwam met lijkwades vond ik dat raar, het duurde even voordat het idee van een lijkwade voor mij vertrouwd was. Langzaam vormde zich een beeld bij wat de dood voor mij betekent. De wades en later mijn bezoeken aan de natuurbegraafplaatsen hebben me daarbij geholpen. Opeens ontstond er ruimte voor de vele mogelijkheden die er zijn, om van daaruit mijn eigen plan te maken. Ik wist niet dat er zoveel kon en dat er zo weinig moest. Bij alle keuzes is het voor mij belangrijk dat het natuurlijk voelt en dat ik de vrijheid heb om mijn keuzes te wijzigen in de loop van de tijd. Door er nu al eens over na te denken wat bij mij past en dat met mijn naasten te delen groeit er een organisch beeld bij hoe ik wil omgaan met de dood. Op zo’n manier kan ik de dood bij het leven betrekken.
Van nature maak ik graag iets van de producten uit de natuur en ik houd van ambachtelijk werken. Als je daar ook van houdt kun je bij mij een cursus volgen: Maak je wade, samen in een kleine groep. Ik help je om vorm te geven aan jouw idee, zodat het ook gaat lukken. Het resultaat is een mooie, unieke wade voor jezelf of voor een naaste.
Voor mijzelf is dit een prachtige ontwikkeling waarin veel aspecten van mezelf bij elkaar komen. Ik heb er erg veel zin in om deze workshops te gaan doen, doe je ook mee?

Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Nog geen reacties.

Geef een reactie