Wat doe je aan?

Vroeger was het gebruikelijk om iemand in zijn beste goed in de kist te leggen: het zondagse pak of de zondagse jurk, compleet met panty’s en gepoetste schoenen. Keurig netjes zou mijn oma zeggen, ze lag er mooi bij. 
Inmiddels kun je in Nederland een graf kopen op een Natuurbegraafplaats en dat dwingt je om erover na te denken welke stoffen je teruggeeft aan de natuur.
Een wade is heel geschikt, textiel wordt snel door de natuur afgebroken. Wat je daaronder aandoet mag je zelf kiezen, mits de kleding biologisch afbreekbaar is en gemaakt van 100% natuurlijke vezels. Let op de labels in de kleding, er worden veel mengvezels gebruikt in de textielindustrie. De belangrijkste natuurlijke vezels zijn: katoen, linnen, hennep, zijde, wol. Zie ook: natuurlijke vezels.
Van deze stoffen zijn linnen en hennep altijd duurzaam gekweekt.

Atelier Alewijn heeft nagedacht over de kleding die geschikt is voor de Natuurbegraafplaats. Voor heren is er een mooie sobere handgemaakte lendendoek in linnen of van fairtrade handgeweven katoen. Ook kan de stof bijvoorbeeld hetzelfde zijn als van de cirkel in de wade. Voor dames of heren zijn witte heuplange hemden verkrijgbaar, fairtrade gemaakt in India. Sinds kort heeft Atelier Alewijn ook een handgemaakte lendendoek voor de laatste verzorging, die de standaard luier vervangt.
Bekijk en like: https://www.facebook.com/atelier.alewijn.lijkwades

2 Responses to Wat doe je aan?

  1. Kiki Wals 17 januari 2018 at 17:06 #

    Ik wist niet dat textiel snel door de natuur wordt afgebroken! De oma van mijn man is overleden, en nu zijn we aan het organiseren van de uitvaart. Bedankt voor de informatie! Ik zal ervoor zorgen dat we een geschikte kleding voor zijn oma vinden.

    • admin 28 februari 2018 at 13:40 #

      Hallo Kiki, Pas nu zie ik je reactie. Fijn dat ik je toch heb kunnen helpen. Groet Marijke Ott Atelier Alewijn

Geef een reactie