Cursus wade maken

Detail van de wade van Anja

Maak zelf je eigen wade

Wil je graag iets moois en persoonlijks maken voor je eigen afscheid? Houd je van textiel en stoffen en ben je een beetje handig? Vind je het leuk om samen in een kleine groep een wade te maken met wat begeleiding van een docent textiel met kennis van de uitvaart? Lees dan verder.

Online cursus als alternatief

Deze cursus bestaat uit een combinatie van online bijeenkomsten in een kleine groep van vier mensen en online individuele afspraken. Je hoeft tevoren geen plan te hebben en ook geen stof. Het is wel belangrijk dat je mee kunt doen aan een hangout, dat je een naaimachine hebt en er goed mee om kunt gaan en dat je een redelijk ruimtelijk inzicht hebt om begeleiding op afstand te kunnen volgen.

Inhoud

Bij de eerste groepsbijeenkomst krijg je de benodigde informatie en kun je vragen stellen. Dan volgt de thuisopdracht: het maken van een collage om inspiratie op te doen en in contact te komen met je beeldende kwaliteiten en voorkeuren. De collage presenteren we aan elkaar. Pas daarna kies je de stof die past bij de sfeer van je collage; ik kan je tips geven. Je maakt een ontwerp en kiest je voor een model. Ik zorg ervoor dat jouw plan is afgestemd op je mogelijkheden en ik overzie of het resultaat aan jouw verwachtingen gaat voldoen. Het is de bedoeling om samen een warme sfeer te creëren, zodat het fijn is om dit proces met elkaar te delen. Mijn voorstel is 4x 2uur een hangout met de groep en 3x 0,5 uur individueel. We kunnen het format aanpassen of aanvullen als het niet bevalt.

De cursus vindt plaats op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en start op 14 april.
De bijdrage aan de cursus bedraagt € 215,- inclusief btw. De stof betaal je zelf.

Je kunt een wade ook maken voor iemand die je lief is.
Bekijk de foto’s hieronder voor een impressie van de mogelijkheden:

Impressie van het werk van de cursisten:   

Een linnen wade met afbeelding van het IJsselmeer.

Trees maakt een Baobab van kurk op haar wade.

Ank maakt een rode kimono wade.                                     

Foto collage van Hedwig

Vlisco stof voor de wade van Hedwig

Dory legt de laatste hand aan haar prachtige wade

Paula heeft het linnen van haar oma geverfd met kurkuma

Met Frank zijn wade diagonaal vouwen

 

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.