Cursus wade maken

Detail van de wade van Anja

Maak zelf je eigen wade

Wil je graag iets moois en persoonlijks maken voor je eigen afscheid? Houd je van textiel en stoffen en ben je een beetje handig? Vind je het leuk om samen in een kleine groep een wade te maken met begeleiding van een docent textiel met kennis van de uitvaart?
Of werk je liever thuis en maak je een wade met wekelijkse telefonische begeleiding. 

Cursus wade maken

De cursus wade maken bestaat uit zes bijeenkomsten van een middag in een kleine groep van vier tot acht mensen. De cursus begint na de zomer op maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur plaats vinden in een zaal van de Bergkerk in Amersfoort.

De data zijn, 6, 13, 20 en 27 september en 4 en 11 oktober. Ben je geinteresseerd neem dan contact met me op, dan zet ik je op de lijst. De bijdrage voor de cursus bedraagt €395,- De materiaalkosten betaal je zelf.

Het proces is een persoonlijke ontdekkingsreis naar wie je bent en wat het leven voor je betekent. Dat vertaalt zich in stof en eventueel in uitvaartwensen. Het resultaat is een mooie persoonlijke wade die je zelf hebt bezielt en ingewijd voor je laatste reis. Tot die tijd kun je de wade gebruiken als kleed op je bed of aan de muur of wat je maar wilt. Je naasten zullen je ooit wegbrengen in je eigen kleed, dat verzacht het afscheid. De cursus is ook geschikt voor uitvaartondernemers die alles willen weten over lijkwades. In de toekomst wordt er steeds vaker voor een wade gekozen.

Individuele begeleiding vanuit huis 

Voor individuele coaching is het belangrijk dat je ervaring hebt met textiel en handwerk en dat je wat ruimtelijk inzicht hebt om begeleiding op afstand te kunnen volgen. We bellen elke week en geef ik je tips en opdrachten op maat. Als je dat wilt kun je ook een bezoek brengen aan Atelier Alewijn.
De bijdrage voor individuele coaching bij het maken van je eigen wade bedraagt € 225,- De stof betaal je zelf.

Je kunt een wade ook maken voor iemand die je lief is.
Bekijk de foto’s hieronder voor een impressie van de mogelijkheden:

Impressie van het werk van de cursisten:   

Een linnen wade met afbeelding van het IJsselmeer.

Trees maakt een Baobab van kurk op haar wade.

Ank maakt een rode kimono wade.                                     

Foto collage van Hedwig

Vlisco stof voor de wade van Hedwig

Dory legt de laatste hand aan haar prachtige wade

Paula heeft het linnen van haar oma geverfd met kurkuma

Met Frank zijn wade diagonaal vouwen

 

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.