Kleding

                                               

Lendendoek van linnen

Op een Natuurbegraafplaats moet de kleding van de overledene biologisch afbreekbaar zijn.
Linnen is heel duurzaam omdat er vrijwel geen chemische middelen worden gebruikt bij de productie van vlas en het verwerken tot linnen. 
Atelier Alewijn heeft een eenvoudige handgemaakte lendendoek ontworpen voor heren. Op de foto ziet u een voorbeeld van een lendendoek van lichtblauw linnen. 

 

                    

Doodshemd van katoen

Dit fairtrade wit katoenen hemd uit India is voorzien van bamboe knoopjes. Het is heup-lang en heeft lange mouwen. Geschikt voor man of vrouw.

 

 

Lendendoek laatste verzorging

 

Gewoonlijk krijgt een overledene bij de laatste verzorging een luier om. Dit incontinentiemateriaal bestaat uit belastende stoffen voor het milieu zoals, bleekmiddelen, oliederivaten, plastic en elastiek. Deze stoffen verteren nauwelijks. Bij opgravingen worden resten hiervan teruggevonden in de aarde.

De lendendoek laatste verzorging van Atelier Alewijn bestaat uit louter biologisch afbreekbare materialen. Het is ontwikkeld om incontinentiemateriaal te vervangen bij begraven op een Natuurbegraafplaats. 

 

 

Productomschrijving lendendoek laatste verzorging:

Het broekje bestaat uit zeven lagen. De binnenste laag is gewassen, hydrofiele katoen om vocht door te laten; de buitenste laag is dicht-geweven canvas om vocht tegen te houden. De vijf tussenlagen worden gevormd door een aparte inlegluier met hydrofiele katoen, cellulose, houtsnippers, flanel en canvas. De lendendoek is voorzien van linnen strikbanden die worden geknoopt aan de zijkant, waardoor de omtrek zich aanpast bij het lichaam. De prijs van een lendendoek is €120,- per stuk, inclusief btw.
Bij een bestelling kan de lendendoek worden opgestuurd.

 

                                                                                                    

4 Responses to Kleding

 1. Margreet Jansen 3 november 2020 at 15:05 #

  Dag, kun je ook een hemd maken in de vorm van een normaal overhemd?

  • admin 21 december 2020 at 11:31 #

   Ja hoor dat kan. Als je natuurlijke materialen gebruikt en bv ook geen plastic knoopjes gebruikt. Met name bij de Natuurbegraafplaats is dat belangrijk. Verder zijn er geen regels. Heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Atelier Alewijn? Daar komt nog veel meer informatie langs. Hartelijke groet, Marijke Ott

 2. Jaquelina Zandbergen 1 september 2022 at 18:06 #

  Kun je ook het patroon kopen van hemd en incontinentie broekje? Ik wil graag alles zelf maken.

  • admin 1 september 2022 at 19:48 #

   Hai Jaquelina,

   Er is geen patroon beschikbaar, alleen de mensen die de cursus wade maken volgen, kunnen een patroon overnemen.
   Als je het zelf kunt maken kun je het patroon ook zelf bedenken, dat is niet zo moeilijk.

   Succes ermee.

   Groet Marijke

Geef een reactie